HTML

Newcastle United Blog

Ez a blog azért van, hogy még jobban kiszolgálhassuk a hazai Newcastle-rajongókat. Beharangozunk és értékelünk minden meccs előtt és után. Kettő között meg véleményeket írunk, kultúrát közvetítünk, nosztalgiázunk. Szerzők: Ádámbátyám; Geordie87

Friss topikok

Keegan távozásáról

2008.09.05. 09:30 Ádámbátyám

Vége. Kevin Keegan többé nem a Newcastle edzője. Jó ez nekünk? A válasz: természetesen nem. Hogy akkor most kinek a kurva anyját, azt a folytatásban kifejtem.

A hét elején kialakult helyzet, amely ismét nevetség tárgyává tette szeretett klubunkat, megoldódott, sajnos nem úgy ahogy a szurkolók szerették volna. King Kev saját szempontjából valószínűleg jól döntött, hiszen képtelenség úgy dolgozni, hogy felülről beleszólnak a szakmai munkába, eladják (vagy legalábbis megpróbálják eladni) a legjobb játékosokat. Igazán jó labdarúgókat sem sikerült szerezni az átigazolási időszak hajrájában, de ez sem a menedzserünk hibája. Ő megpróbálta, nem jött össze. Hivatalos közleményében azt is megemlítette, hogy "nem szabadna a menedzserekre olyan játékosokat rákényszeríteni, akiket nem akar". És igaza is van! Keegan teljes körű kontrollt akart, nem kapta meg. Kev egyébként is mindig elég önérzetes ember volt. Ha Ashley kirúgja Wise-t, akkor lehetett volna megegyezés, de a dagadt londoni másképp döntött.

Ashley amúgy is egy furcsa figura. Hét hónappal ezelőtt teljesítette a szurkolók álmát és kinevezte Keegan-t. Ez volt ugye januárban. Ashley ezzel a saját népszerűségének is jót tett, sokan mondták már akkor is, hogy ezzel a húzásával leginkább a szurkolóknál akart bevágódni. De a hülyéje nem gondolt bele, hogy ha nem akar életveszélyes fenyegetéseket, akkor ki is kellene állni a drukkerek által bálványként imádott menedzser mellett! Most egy darabig nem fog nyilvánosan mutatkozni, nem lesz ott a lelátókon. Legalább nem kell látnunk a dagadt fejét. Londoni majom.

Azt meg, hogy Dennis Wise - aki nevével ellentétben nem is annyira bölcs - mit keres nálunk, sose értettem. Annyi köze van Newcastle-höz, mint Bramble-nek a védekezéshez. Tony Jimenez, alelnök szintén elmehet a picsába, pláne ha az lesz ennek az edzőváltásnak a vége, amiről beszélnek a sajtóban, nevezetesen az, hogy Jimenez és Wise haverja Gustavo Poyet lesz az új edző. Nem akarom!

Különben is, mi a jó abban, hogy Tottenham-közeli figurák (Ashley, Jimenez) irányítják a leglokálpatriótább táborral rendelkező angol csapatot? Semmi. Az is igaz, hogy amíg nem volt ez a balhé, addig még örültem is annak, hogy nekünk legalább angol tulajunk van, nem amerikai vagy arab, de most már azt mondom, hogy inkább legyen egy kőgazdag piréz tulajdonosunk, aki csak a pénzt adja, és olyanok irányítsák a szakmai munkát akiknek van kötődésük a csapathoz és nem az a céljuk, hogy szétbasszák.

Glenn Roeder is megmondta, hogy "tragédia" ami ennél a csapatnál történik. Igaz. Rendet kellene már tenni, de könnyen lehet, hogy ez a szezon ezzel a korai balfaszkodással már el is úszott. (Bár ne lenne igazam.) Ja, és a lényeg: ezzel a cirkusszal pont azok jártak rosszul, akikről ez a klub a leginkább szól: a szurkolók.

Szólj hozzá!

Címkék: vélemény anyád ashley wise keegan

A bejegyzés trackback címe:

https://magpies.blog.hu/api/trackback/id/tr36648918

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása