HTML

Newcastle United Blog

Ez a blog azért van, hogy még jobban kiszolgálhassuk a hazai Newcastle-rajongókat. Beharangozunk és értékelünk minden meccs előtt és után. Kettő között meg véleményeket írunk, kultúrát közvetítünk, nosztalgiázunk. Szerzők: Ádámbátyám; Geordie87

Friss topikok

Három-null oda

2008.08.31. 11:26 Ádámbátyám

Kikaptunk az Arsenaltól, de nézzük a dolog jó oldalát. Kell, hogy legyen valami jó. Ööö, izé, hát nem is tudom, talán... Nem, mégsem. Elég rossz passzban vagyunk, ami azt illeti. Megvan a pozitívum! Van két hetünk, hogy feljavuljunk. Az idei első vereségünkről bővebben a tovább után.

Túl szép lett volna. Jól kezdtük a szezont, ha még az Emiratesben is pontot csípünk, az már tényleg túlzás lett volna.

Az első félidő úgy indult, ahogy nem szerettük volna. Rögtön beszorultunk, az Arsenal ötletesen, jól játszott. Többször is óriási szerencse (Gallas fejese), vagy Given (pölö Touré lövése) kellett, hogy ne kapjunk gólt. Aztán N'Zogbia úgy gondolta, leteszteli, hogy akkor Shay Given csak nagyon jó kapus, vagy maga Isten. Kezezett a tizenhatoson belül, Styles befújta a tizenegyest. Van Persie pedig belőtte a jogosan megítélt büntetőt, úgyhogy Given megmaradt nagyon jó kapusnak. Támadásaink nem voltak, nem tudtunk mit kezdeni a labdával, a londoniak viszont lendületes akciókat vezettek és sokkal veszélyesebbek voltak. Jellemző, hogy első helyzetünket a 37. percben jegyeztük, de még jellemzőbb, hogy Owen lövését Ameobi blokkolta. A 41. percben mintaszerű akció végén Van Persie szerzett újabb gólt. Félidő, 2-0.

Megannyi sóhaj és "á, bazzeg még hátra van egy félidőnyi szenvedés"-ezés után folytatódott a meccs. A második játékrész első tizenöt pecében megpróbáltunk támadni. Butt a felsőlécre fejelt, Guthrie-nak is volt egy jó lövése, gólt azonban ismét az Arsenal szerzett. Érthető, hogy innentől nem igazán néztem a mérkőzést, de a híradások alapján kétszer is meglehetett volna a negyedik hazai gól. Nem lett meg, köszönhetően Givennek és a kapufának, de amúgy tökmindegy. Csere cserét követett, a 89. percben beállt Joey Börtön is. Kifütyülték, Samir Nasri meg felrúgta. Nasri egy köcsög - evvel egyébként Keegan is egyetért, mai nyilatkozatában számonkérte a játékvezetőtől, hogy miért nem állította ki a kis franciát. Na mindegy, összeségében teljesen megérdemelt az ágyúsok sikere, de egy ilyen csapattól idegenben nem szégyen a vereség. Otthon visszavágunk.

Match Stats
  Arsenal Newcastle
Shots (on Goal) 23(12) 4(2)
Fouls 13 12
Corner Kicks 12 1
Offsides 6 5
Time of Possession 56% 44%
Yellow Cards 2 2
Red Cards 0 0
Saves 2 9

 

Most aztán jó lenne valamit alkotni még ma a játékospiacon, fogy az idő. Owent pedig tartsuk meg, mert azért kell ő ide! Aztán ha végleges lesz a keret, akkor gyúrjunk rá a Hull City-re és verjük el őket!

Szólj hozzá!

Címkék: premier league arsenal review

A bejegyzés trackback címe:

https://magpies.blog.hu/api/trackback/id/tr31641962

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása