HTML

Newcastle United Blog

Ez a blog azért van, hogy még jobban kiszolgálhassuk a hazai Newcastle-rajongókat. Beharangozunk és értékelünk minden meccs előtt és után. Kettő között meg véleményeket írunk, kultúrát közvetítünk, nosztalgiázunk. Szerzők: Ádámbátyám; Geordie87

Friss topikok

Michael-Bolton 1-0

2008.08.23. 18:50 Ádámbátyám

Az elmúlt hét legfontosabb kérdése az volt, hogy Owen játszhat-e a Bolton elleni hazai idénynyitón. Nos, a kispadra leülhetett, az ő esetében már ez is valami. Az meg nem semmi, hogy amikor beállt, el is döntötte a meccset a 71. percben - persze események a gól előtt és után is voltak bőséggel.

Graeme Danby geordielélek-melengető éneklése után Steve Bennett jelzésére útjára indult a labda. A Newcastle kezdőcsapata mit sem változott a Manchester ellenihez képest, és a Bolton is ugyanúgy állt fel, mint egy hete a Stoke elleni győzelem alkalmával.

Két veretlen csapat feszült tehát egymásnak, persze mindannyian nagyon jól tudtuk már előre, hogy a lefújás után ez az állapot a Bolton kárára megváltozik. Az első félidő kiegyenlített és kemény játékot hozott, Jonas-t a félidő közepén kellett hosszabban ápolni (O'Brien csak sárgát kapott), Duff viszont nem sokkal a félidő előtt megsérült és le kellett cserélni. A másik oldalon Elmander hagyta el idő előtt a játékteret - őt azért annyira nem sajnálom, felebarátság ide vagy oda. Helyzetből nagyon kevés volt, a döntést a második félidőre hagyták a csapatok - avagy elhúztuk a mézesmadzagot, mielőtt megmutattuk volna, hogy ki a jobb. (Igaz, ami igaz, az első félidei játék után még nem nagyon látszott, hogy hogyan fogjuk feltörni a Trotters védelmét.)

Geremi a szünetben jött Duff helyett, Owen pedig az 53. percben váltotta Martins-t, aki szintén sérülten bicegett le a pályáról. Előtte két perccel még azért lőtt egy kapufát, az 59. percben azonban a vendégcsapat jutott óriási lehetőséghez. Taylor kezezett a tizenhatoson belül, (biztos azt hitte, hogy fekete-fehér mezben mindent lehet), a megítélt büntetőt azonban Shay Given bravúrral védte. A Nolan által kihagyott tizi után megélénkült a meccs. A 61. percben még kimaradt a helyzet: sem Owen, sem pedig Coloccini nem tudott gólt szerezni. Tíz perccel később azonban már igen! Geremi beadását a hosszú saroknál érkező Owen fejelte Jaaskelainen kapujába. A hajrában a Bolton hajtott az egyenlítésért, de a Given és Taylor vezette védelem úgy gondolta, hogy ma inkább nem kap gólt. Milner és Geremi révén még mi is lőhettünk volna további gólokat, de ne legyünk telhetetlenek, hiszen fontos meccsen tartottuk otthon a három pontot.

 

Match Stats
  Newcastle Bolton
Shots (on Goal) 14(2) 9(1)
Fouls 12 12
Corner Kicks 4 6
Offsides 2 2
Time of Possession 65% 36%
Yellow Cards 1 2
Red Cards 0 0
Saves 1 1


Hazai pályán száz százalékos a Newcastle ebben a szezonban, reméljük, hogy Keegan óhaja, miszerint a St James's Park egy bevehetetlen erőd legyen idén, hosszú távon is bejön. Nem volt könnyű, nem volt sima, de megvan és ez a lényeg. A teljesítményen még van mit javítani, de kezdetnek egész jó ez a négy pont, két meccs után.

Végezetül be kell szúrnom ezt a videót a mérkőzés tiszteletére: "Michael Bolton-tól kérném a How Can We Be Lovers című számot és küldeném a Newcastle United orvosi stábjának. Köszönöm."

 

Szólj hozzá!

Címkék: bolton owen review

A bejegyzés trackback címe:

https://magpies.blog.hu/api/trackback/id/tr42629406

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása